Vyhledávání


Hladovka - mediální reflexe před akcí

11.07.2013 03:21

Aktivisté budou o hladu, protest začne u "opony"  
Proti komunistům ve vedení kraje budou držet hladovku  

ČTK / Karlovarský deník / Mladá fronta Dnes /...

Akce je zaměřená proti účasti komunistů ve vedení krajů a má trvat přibližně tři týdny 

Karlovarský kraj – Aktivisté z Karlovarského kraje budou držet štafetovou hladovku proti účasti komunistů ve vedení krajů včetněKarlovarského. Navážou tak na podobné akce, které se v uplynulých měsících konaly na různých místech Česka a které měly společný cíl: upozornit na pozvolný návrat komunistů k moci. "Hladovka v Karlovarském kraji začne v neděli 14. července," řekl její iniciátor a krajský zastupitel za ALTERNATIVU Jiří Kotek. 


"Štafetovou hladovku začneme symbolicky u památníku obětem železné opony na Svatém Kříži u Chebu. Předpokládáme,že ji budeme držet asi tři týdny," uvedl Kotek. 


Štafetu aktivisté v Karlovarském kraji přeberou od Zlínských, kteří ji drželi za dětské oběti komunismu z Ďáblického hřbitova. 


Při štafetové hladovce se bude každý den postit jeden člověk. Podle Kotka se k akci přihlásili jak zastupitelé za ALTERNATIVU, tak i běžní občané nebo studentští aktivisté, kteří od krajských voleb protestují proti působení bývalého politruka Václava Sloupa (KSČM) ve funkci krajského radního pro školství. 


Sdružení ALTERNATIVA se po volbách několikrát neúspěšně snažilo oslovit politické strany v krajském zastupitelstvu a vytvořit krajskou vládu bez účasti komunistů. Ve vedení kraje je tak stále KSČM, která volby v Karlovarském kraji vyhrála, a ČSSD, která má v koalici důležité funkce včetně hejtmana.

https://www.radnicnilisty.cz/hladovka-media-pred/